Ishak ef. Ahmetović
Rođen 16.04.1973 u opštini Zvornik.
Završio fakultet islamskih nauka na Internacionalnom islamskom Univerzitetu u Medini. Od 1993 god. konstantno obavlja petu islamsku dužnost hadž. Tokom studiranja u Medini, bio je na ispomoći kao šerijastski vodič našim hadžijama iz Dijaspore. Posle završetka fakulteta, nastavlja konstantno da se bavi djelatnostima organizacije odlaska na Hadž i Umru iz Austrije i ostalih zemalja EU. 2012 god. zvanično dobiva i šerijatski certifikat od strane Ministarstva Hadža, Kraljevine Saudijske Arabije kojeg i dan danas posjeduju. U ovom certifikatu se također navodi da Ishak ef. Ahmetović, posjeduje ovlašćenje za regularnu akreditaciju u organizaciji hadža, „Bitakatu Munazim“ broj 5390 i da sa njom ima pravo da obavlje sve potrebne obaveze kod ministarstva hadža i predstavnika (Mutawifa) državnih organizacija za hadž, za sve muslimane iz Evrope na nivou cijele Kraljevine Saudijske Arabije.
Također mu se odobrava samostalno iznajmljivanje hotelskog smještaja, iznajmljivanje prevoznih sredstava i suradnja sa svim državnim bankama i otvaranje jedinstvenog bankovnog računa u bilo kojoj državnoj banci Kraljevine Saudijske Arabije.
Obavještavamo sve one koji u buduće žele; sigurno i regularno kao i uz provjereno dugogodišnje iskustvo i potvrdu ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Beču, da obave Hadž ili Umru, da je sa svojim dugogodišnjim iskustvom u organizaciji odlaska na Hadž i Umru, Ishak ef. Ahmetović, (svršenik Islamskog teološkog fakulteta na Islamskom Internacionalnom Univerzitetu u Medini) prvi dekretovani Bošnjak iz Austrije, koji ima odobrenje od Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Beču a koje je potvrđeno od ministarstva Hadža, da može regularno i nesmetano organizovati odlazak na Hadž i Umru na nivou cijele Austrije i ostalih članica zemalja EU.
Poznat je medju ljudima kao veoma komunikativna, snalažljiva i osoba koja nastoji uvjek pomoći drugima. Moto njegovog života je hadis Allahovog Poslanika Muhammeda alejhis-selam: “Najbolji ljudi su oni ljudi, koji pomažu drugim ljudima.“