Categorized | Hadz

Tags |

HADŽ 2014 GOD. – 1435 H.G. od 18.09. do 11.10.2014 god.

Posted on 24 December 2013 by Hadz Umra

kontakt slika
U ovom prilogu možete pogledati izgled hotela Hilton koji je smješten u neposrednoj blizini samog Harrema u Mekki a u kojem agencija preko koje organizujemo i ove godine inša-Allah, odlazak naših haždija iz Austrije na
hadž, posjeduje rezervaciju za smještaj od 5 dana.

Hotel hilton

Hotel Hilton je prvi veliki Hotel koji je izgrađen uz sami Harrem. Ima veliki Shoping Centar od 4 sprata kao i prostorije za klanjane svih radnika koji rade u prostorijama ovog hotela.

hotel hilton restoran

Unutrašnjost hotelskog restorana Hilton, na 3 spratu sa pogledom direktno na Harrem.

hozel hilton pogled sa balkona

Unutrašnjost hotelskog restorana Hilton, na 3 spratu sa pogledom direktno na Harrem.

Posle toga idemo inša-Allah za Medinu, gdje ćemo isto tako ostati 5 dana u Haremu Medine, u jako kvaitetnom hotelu sa doručkom i večerom tokom svih 5 dana našeg boravka u Medini. Nakon toga se vraćamo opet u Mekku, modernim autobusom novije proizvodnje, uključujući klimu i češće pauze u samom putu koji je udaljen 420 km do Mekke. U Mekki ćemo nakon toga biti smješteni 2 dana u jednom pansionu nedaleko od Harrema (4500 m) na lokaciji koja će biti na putu prema Minni, na kojoj je za sve hadžije, obavezan boravak od najmanje 2 dana kao i bacanje kaminčića trećeg dana.
Nakon boravka na Arefatu, i Minni od 2 dana (uz obezbjeđena sva 3 topla obroka i posebne ležaje za spavanje, tokom boravka na Minni kao i neograničeni broj toplih napitaka – čaj i kahva), u ovom pansionu ćemo ostati još 2 dana i nakon toga 11.10. 2014 god. inša-Allah imamo povratni let iz Džede preko Kaira za Beč.

Program za hadžije tokom boravka u Mekki

Tokom našeg prvog boravka u Mekki od 5/6 dana, hadžije koje budu išle u našoj organizaciji na hadž ove godine, drugi ili treći dan nakon što se odmore od puta, moći će organizovano otići da posjete pećinu Hira u kojoj je Poslanik a.s.w.s dobio prvu objavu. Treći ili četvrti dan je planiran da se zajednički ode na Arefat, Muzdelifu i Minnu kako bi se budućim hadžijama iz neposrednog mjesta lakše pokazalo i objasnila svrha i značaj tih mjesta, gdje je tokom obreda obavljanja hadža, kada je velika koncetracija i prisutnost drugih hadžija to veoma teško i skoro neizvodljivo.

Šesti i sedmi dan bi bio slobodan u vezi priprema za odlazak u Medinu i taj dan bi maksimalno proveli u Harremu Ka’be, gdje bi preostalo vrijeme trebali da iskoristimo u što većem ibadetu, tavafeći oko Ka’be, klanjajući nafile i čineći što više zikira, jer će to u našem povratku iz Medine, zbog velike prisutnosti drugih hadžija biti dosta otežavajuće u odnosu kada je gužva u ovom prvom periodu dosta manja, gledajući na period u kojem ćemo mi boraviti tada u Mekki.

Program za hadžije tokom boravka u Medini

Prvi dan našeg dolaska u Medinu će biti prepušten hadžijama da se upoznaju sa odlaskom od hotela do Harema Poslanikove džamije i nazad, kao i oporavka od dugog putovanja. Drugi dan ćemo napraviti zajedničku posjetu džamiji Allahovog poslanika i svakom hadžiji ponaosob objasniti sa kojeg mjesta se treba ispravno uputi selam Poslaniku s.a.w.s. i prvoj dvojici

pravednih halifa, hazreti Ebu Bekru i hazreti Omeru, Allah sa njima bio zadovoljan.

Nakon toga ćemo organizovati zajednički odlazak u Rewdu gdje bi hažijama bilo pojašnjeno do koje granice se proteže Rewda, kako bi svako od njih sigurno obavio 2 rekjata na tom časnom mjestu, za koje je Poslanik s.a.w.s. rekao, da je to bašta od džennetskih bašči. Zbog toga je voma bitno da svaki vodič upozna svakog hadžiju ponaosob o granicama Rewde.

Što se tiče posjete Rewdi i klanjanja dwa rekata za žene, njima će to objasnite jedna od supruga naših studenata koji studiraju u Medini.

U posle podnevnim satima, vjerovatno iza ikindije kada se smanji temperatura, zajednički bi sa svim hadžijama otišli posjetiti i medinsko mezarje, Džennetu-l-Bakijeh u kojem su ukopani mnogi poznati ashabi a u kojem se i dan danas i nigdje više drugo i dalje, ukopavaju stanovnici Medine i svi oni koji tamo presele.

Treći ili četvrti dan našeg boravka u Medini, bi napravili zajednički obilazak poznatih historijskih mjesta kao što su, Uhud i šehidsko mezarje, zatim nakon toga posjetili džamiju Kibletejn, gdje bi klanjali 2 rekjata kao i Hendek i mjesto odakle je Poslanik a.s.w.s. dovio kada je bila bitka na Hendeku.

Na kraju slijedi zajednička posjeta prve džamije u Islamu, mesdžidu Quba, za koju je Poslanik a.s. rekao: ‘’…ko se okupa i ode da u njoj klanaj 2 rekata ima nagradu kao da je obavio umru’’.

Na svakom od ovih mjesta našim hadžijama bi se održalo po jedno kraće izlaganje u kojem bi se svi oni upoznali sa najvažnijim detaljima koji su se desili na tim mjestima. Četvrti dan bi sa našim hadžijama napravili zajedničku posjetu u hotelu gdje su smještene naše hadžije iz Bosne i ujedno bi pozvali i glavne vodiče bosanskih hadžija da posjete naš smještaj i da se obrate našim hadžijama iz Austrije. Peti dan bi ostavili hadžijama da se posvete svojim slobodnim aktivnostima u kupovini i nabavci hadžijskih hedija.

Taj dan bi ujedno bio i dan pripreme za odlazak u Mekku kao i pakovanja svih torbi i drugih stvari vezano za naš odlazak iz Medine za Mekku.

Podsjećamo i to, da će naše hadžije tokom svog boravka u Medini skoro svaku noć nakon jacije namaza imati kraće informativno predavanje vezano za propise hadža i posjete svih mjesta koje budemo obilazili tokom našeg boravka u Medini.
Želimo napomenuti i to da će svaki hadžija od naše organizacije dobiti ihrame za hadž, vjerske priručnike ili podsjetnike, Zbirke dova i CD Mp3 predavanja o propisima vezanim za obavljanje hadža i 10 litara vode ZEM-ZEM

 

Cijena ovog aranžmana, uključujući sve troškove oko prevoza u Mekki i Medini kao i prvu klasu šatorskih smještaja na Minni i Arefatu, uz obezbjeđenu hranu, doručak u Mekki a u Medini doručak i večeru, iznosit će 3850 €. U ovu cijenu je uračunata i avionska karta,
organizacija izdavanja viza, vodička ispomoć i ostale usluge tokom obavljanja hadža.

Razlog ove cijene je neopisivi boravka u Mekki u hotelu Hilton koji se nalazi uz sami Harrem, u odnosu na druge organizacije koje ne posjeduju ovakav jedan smještaj. Visina cijene ovog aranžmana uključuje 3 sedmice, računajući i 2 dana koja se provedu u putu, pa je zbog toga kao i zbog samog smještaja u hotelu Hilton, koji ima hotelski smještaj od 5 zvjezdica uz obezbjedjen doručak tipa, šwedski sto, kao i cijenu po jednom danu a ne po periodu boravka na hadžu, kao što su to drugi smještaji u Mekki uz dodatnu hranu, ihrame, vodu Zem-Zem i vjersku literaturu, kao i dugogodišnje iskustvo i poznavanje arapskog jezika, postigla ovaj nivo.

U nadi da ćete se i vi odlučiti za ovu našu ponudu ili ono što se vama najviše svidi, a što ujedno predpostavljamo nude i druge organizacije, primite naše iskrene selame.

Uz napomenu da video i snimak našeg boravka na hadžu kao i smještaj u hotelu Hilton i našeg smještaja i boravka u Medini, kao i posjetu našim hadžijama koje dolaze preko iz BiH, možete pogledati ispod na video snimcima:

Hadž 2013 god. I dio: Ispraćaj hadžija iz Beča na bečki aerodrom


Hadž 2013 god. II dio: Odlazak sa aerodrome iz Beča do Mekke i boravak u Mekki od 5 dana.


Hadž 2013 god. III dio: Odlazak iz Mekke za Medinu, boravak u Medini, boravak na Arefatu i Muzdelifi i Minni, te povratak iz Džideh za Beč.


Hadž 2012 god. I dio http://www.youtube.com/watch?v=FGbW3nGaNBM Hadž 2012 god. I dio http://www.youtube.com/watch?v=-Qc94sVZr1w Hadž 2012 god. III dio http://www.youtube.com/watch?v=AbQu1dqWvL4 Hadž 2012 god. IV dio http://www.youtube.com/watch?v=79Ai0nd7Wdo

 

Ispraćaj hadžija iz Salzburga Hadž 2012 god. I dio

Ispraćaj hadžija iz Salzburga Hadž 2012 god. II dio


.

Ishak Ahmetović, po 19_ti put vodič našim hadžijama u izvršavanju pete islamske dužnosti-Hadža.

 

Ostale informacije na tel: 0043/650-531 25 58 ili e-mail: ishak.ahmetovic@gmail.com

SKINITE PRIJAVU I POŠALITE JE

KLIKNITE NA –>> PRIJEMNI LIST

ZBOG OGRANIČENOSTI MJESTA, PRIJAVE I REZERVACIJE POŠALJITE ODMAH NA ADRESU
KOJA PIŠE VAM NA PRIJAVI.

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Advertise Here
Advertise Here

Spisak prijavljenih osoba za hadz 2014/1435 h.g

1. Nović Nail - Salzburg

2. TATAREVIĆ Rasim - Salzburg

3. KUKIĆ Ramiz - Graz

4. KUKIĆ Fehima - Graz

5. SIVAC Zejna - Graz

6. BLACA Šerif - Wien

7. BLACA Hajra - Wien

Certificirana akreditacija od strane Ministarstva hadza, Kraljevine Saudijske

card Certificirana akreditacija od strane Ministarstva hadza, Kraljevine Saudijske Arabije, na ime Ishak Ahmetovic. Red. broj 2461 (Bitakatu Munazim) da isti moze nesmetano organizovati odlazak na hadz i umru.
Please do not change this code for a perfect fonctionality of your counter
search engine and directory


hit counter

Sumejin komentar iz mekanskog Harrema

Brojač posjeta

Hijri Calendar

  January 2015
  Rabi'ul Awal - Rabi'ul Akhir 1436
  S M T W T F S
  1
  10
  2
  11
  3
  12
  4
  13
  5
  14
  6
  15
  7
  16
  8
  17
  9
  18
  10
  19
  11
  20
  12
  21
  13
  22
  14
  23
  15
  24
  16
  25
  17
  26
  18
  27
  19
  28
  20
  29
  21
  1
  22
  2
  23
  3
  24
  4
  25
  5
  26
  6
  27
  7
  28
  8
  29
  9
  30
  10
  31
  11
POLAZAK NA ZIMSKU UMRU
POLAZAK NA ZIMSKU UMRU